Mijn woning

Samen dragen we zorg voor je woning. Dit betekent dat soms jij een herstelling moet uitvoeren, soms wij als huisvestingsmaatschappij.

Inter-Vilvoordse gebruikt een ZieZo!-boekje (Wonen Vlaanderen) met een handig overzicht van wie wat moet herstellen en betalen. Twijfel je? Verwittig dan zeker onze maatschappij, dan zoeken we samen een oplossing.

Onderhoud en kleine herstellingen

Jij moet de woning onderhouden: hou je woning, het terras, de tuin … netjes. Ook sta je in voor kleine herstellingen. Zo vervang je zelf gebroken ruiten, kapotte stopcontacten, lampen, schakelaars, … Als je een slecht toestel gebruikte of de woning slecht onderhield, sta je ook in voor de herstellingen.

Voorbeelden zijn:

  • Verstopte verluchtingsroosters
  • kapotte dampkap of lavabo
  • slecht gebruik van de verwarmingsketel

Is er iets stuk, en kan je het zelf niet herstellen zoals een gebroken ruit? Verwittig ons dan. Vaak kunnen we zorgen dat die problemen verholpen worden. Dit kan zowel uitgevoerd worden door onze eigen arbeiders of door een externe firma (die door ons werd aangesteld).

Grote herstellingen

Wij zorgen voor herstellingen die moeten gebeuren door slijtage, ouderdom of overmacht. Wij vervangen bijvoorbeeld een raam dat door een onverwachte, hevige hagelbui (overmacht) barst. Ook verborgen gebreken moeten wij herstellen. Als je woning bijvoorbeeld vochtige plekken heeft door een slechte constructie van de afvoerbuizen, dan betalen wij de herstelling.

Hoe werken we concreet?

Inter-Vilvoordse gebruikt een onderhoudskalender en het ZieZo!-boekje (pdf) met een handig overzicht wie wat moet herstellen en betalen.

We geven twee voorbeelden:

  1. De lift in jouw gebouw: jij betaalt voor het onderhoud, maar wij betalen herstellingen.
  2. De verwarmingsketel: jij betaalt voor het onderhoud van je individuele verwarmingsketel. Is er iets kapot, dan betalen wij dit. Tenzij het toestel is kapotgegaan doordat jij het slecht gebruikte of niet liet nakijken zoals dat verplicht is.

Maak je opzettelijk dingen kapot? Dan betaal je zelf alle kosten. In dit geval kan zelfs uw huurcontract worden beëindigd.

klik hier om een herstelling te melden

Iets veranderen of bijbouwen?

Je moet na je huurperiode je huis of appartement teruggeven in de oorspronkelijke staat, zoals we die samen vaststelden in de plaatsbeschrijving.

Wil je toch aanpassingen doen zoals een tuinhuis, een afdak, een veranda, een schotelantenne of hok voor een dier plaatsen? Dan moet je voor zo een verandering vooraf onze toestemming vragen en krijgen via een brief.

Lees zeker ons intern huurreglement. Daarin staat meer uitleg over wat wel en niet mogelijk is.

Soms is onze toestemming niet voldoende. Voor een tuinhuis bijvoorbeeld moet je ook stedenbouwkundige voorwaarden respecteren. De stedenbouwkundige voorwaarden kan je navragen bij de gemeente.

Hou er ook rekening mee dat Inter-Vilvoordse op het einde van je huurcontract altijd kan eisen dat je de woning herstelt in de oorspronkelijke staat. We kunnen de veranderingen ook overnemen zonder dat je daarvoor een vergoeding kan vragen.

 

© 2017 Inter-Vilvoordse.be

Cookiebeleid | Privacyverklaring |