Welke woningen kan ik huren

We bieden je een gepaste woning aan. Hiervoor kijken we naar de grootte van je gezin (de rationele bezetting) en of je voorrang krijgt. De rationele bezetting en de voorrangsregels zijn wettelijk bepaald.

Rationele bezetting

De grootte van je gezin bepaalt de grootte van je woning. We streven naar een rationele bezettingsgraad. Wat is dat? Dat wil zeggen dat de grootte van de woning zo goed mogelijk afgestemd is op het aantal personen en hun fysieke mogelijkheden. Om het aantal kamers te bepalen hanteert Inter-Vilvoordse hiervoor het principe van 1 slaapkamer per inwonend kind ten laste.

type woning / flat aan wie wordt deze toegewezen?
studio alleenstaande, in uiterste geval koppel
flat / woning met 1 slaapkamer alleenstaande of koppel
flat / woning met 2 slaapkamers alleenstaande/koppel met 1 kind
flat / woning met 3 slaapkamers alleenstaande of koppel met 2 kinderen
flat / woning met 4 slaapkamers alleenstaande of koppel met 3 kinderen
woning met 5 slaapkamers alleenstaande of koppel met 4 kinderen
woning met 6 slaapkamers alleenstaande of koppel met 5 kinderen

Je kinderen wonen niet altijd bij je?

We tellen kinderen mee die niet altijd bij het gezin wonen maar er wel soms verblijven met overnachting. Dit kan bijvoorbeeld bij omgangsrecht, co-ouderschap of plaatsing van de kinderen. Je moet dit wel melden bij de inschrijving via een verklaring op eer.

Je kinderen zijn ouder dan 18 jaar?

We tellen inwonende kinderen die ouder dan 18 jaar zijn tot hun 25ste verjaardag mee bij de ouder bij wie ze gedomicilieerd zijn. Zij moeten ook aan de inschrijvings- en toelatingsvoorwaarden voldoen, want we nemen hen mee op in het inschrijvingsregister.

Woonden deze kinderen altijd bij het gezin? Dan telt hun inkomen niet mee bij de huur. Verlaten ze de sociale woning en komen ze er later opnieuw wonen, dan telt hun inkomen wel mee.

Kan je een grotere woning krijgen dan wettelijk bepaald?

Je kan uitzonderlijk een grotere woning (groter dan de rationele bezettingsgraad) krijgen als er in het gebied van je keuze geen kleinere woning is.

Een andere mogelijkheid is met een medisch attest, afgeleverd door een specialist, waarin deze aangeeft dat er om medische redenen 1 bijkomende slaapkamer vereist is.

© 2017 Inter-Vilvoordse.be

Cookiebeleid | Privacyverklaring |