Ik heb een eigendom

Je mag geen woning of bouwgrond bezitten of in vruchtgebruik hebben, niet in België en niet in het buitenland!

Zelfs als je maar een paar procent eigendom bezit, mag dit niet. Je mag ook geen bouwgrond of woning inbrengen in een vennootschap waarvan je zaakvoerder, bestuurder of aandeelhouder bent. Deze regels gelden ook voor je inwonende partner.

Heb je eigendom?

Je bent verplicht om onze maatschappij hierover te informeren. Contacteer ons en we bekijken samen je dossier.

  • Je had op 1 maart 2017 een woning of bouwgrond in gedeelde eigendom of vruchtgebruik. Dan heb je tijd tot 28 februari 2018 om je eigendom te verkopen.
  • Je had op 1 maart 2017 een woning of bouwgrond in je vennootschap in gedeelde eigendom of vruchtgebruik. Dan heb je tijd tot 28 februari 2018 om je eigendom te verkopen of uit de vennootschap te stappen.
  • Je hebt onlangs een woning of bouwgrond kosteloos gekregen. Bijvoorbeeld, door een erfenis. Dan heb je één jaar tijd om de woning te verkopen. Voor een bouwgrond heb je vijf jaar tijd.

Wat als je niet op tijd verkoopt?

Is de termijn van één jaar te kort om te verkopen? Verwittig ons dan. Als je gegronde redenen hebt, kunnen we de termijn verlengen.

Verkoop je helemaal niet? Dan zal onze maatschappij jouw huurovereenkomst stopzetten. Je hebt dan een opzegtermijn van zes maanden. Het is dus erg belangrijk dat je ons op tijd informeert.

© 2017 Inter-Vilvoordse.be

Cookiebeleid | Privacyverklaring |